HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ


Esminyatürk

15.04.2024 10:00
Esminyatürk
Esminyatürk

Türk Dünyası Vakfı bünyesindeki Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı tarafından gerçekleştirilen bir proje kapsamında inşa ettirilen Esminyatürk, diğer ismiyle Türk Dünyası Şaheserleri Parkı, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesindeki Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nın sınırları içinde yer alıyor.

Türk kültürünü yaşamış ve hâlen yaşamakta olan ülkelerde bulunan yapıların minyatürlerinin sergilendiği bu alan, yediden yetmişe her yaştan ziyaretçinin ilgisini çekebilecek nitelikte. Parktaki minyatür eserler Türk tarihinin ilk kalıcı eserleri arasında yer alan Orhun Kitabeleri'nden başlayıp Mostar Köprüsü'ne kadar uzanan bir kronoloji içinde sergileniyor. Canlı tarih dersi niteliği de taşıyan park, özellikleri ve içeriği bakımından İstanbul'da yer alan Miniatürk'e de benzetiliyor.

Esminyatürk'ün bünyesinde her biri Türk tarihinde önemli izler bırakmış olan 32 yapının maketi mevcut. 1/25 oranında küçültülmüş olan minyatürler birebir kopyalanarak inşa edilmiş. Esminyatürk, haftanın pazartesi haricindeki tüm günlerinde 09:00 ile 17:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Ancak Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı genel olarak hafta sonları çok kalabalık olabildiği için, ziyaretinizi tenha bir ortamda yapmayı tercih ediyorsanız hafta içi günlerini tercih etmenizi öneririz.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)muzehaber.com
Tüm hakları Müze Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr