HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ


Odunpazarı’nda müze sayısı 12’ye çıktı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı'nı bilimin, sanatın ve kültürün merkezi yapmak için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Kurt, Odunpazarı'nda göreve geldiğinde sadece 2 olan müze sayısını 12'ye çıkardı. Başkan Kurt, Dede Mahallesi İmamzade Sokak'ta bulunun 3 katlı tarihi bir konağı restore ettirerek, Odunpazarı Belediyesi Cam Sanatları Müzesi'ne dönüştürdü.
15.04.2024 15:55
Odunpazarı’nda müze sayısı 12’ye çıktı.
Odunpazarı’nda müze sayısı 12’ye çıktı.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı'nın 12'nci müzesini açtı. 3 katlı tarihi bir konağı restore ettiren Başkan Kurt, bu konağı Cam Sanatları Müzesi'ne dönüştürdü. Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Cam Festivali'ne katılan dünyaca ünlü cam sanatçıları tarafından yapılan eşsiz eserlerin yer aldığı Odunpazarı Belediyesi Cam Sanatları Müzesi, Dede Mahallesi İmamzade Sokak'ta bulunuyor. Müzenin açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve İbrahim Arslan, CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Dede Mahallesi Muhtarı Ömer Saraçlar, Paşa Mahallesi Muhtarı Utku Ölmezer ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

"2029'a kadar Kazım Kurt ile devam"

Törende konuşan Dede Mahallesi Muhtarı Ömer Saraçlar, Dede Mahallesi'ne böyle bir eser kazandırdığı için Başkan Kurt'a teşekkür etti. Yeni dönemdeki çalışmaların daha da başarılı olmasını temenni eden Saraçlar, "2029'a kadar Kazım Kurt ile devam" dedi. 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)muzehaber.com
Tüm hakları Müze Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr