HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ


Sabancı Uzay Evi

15.04.2024 11:26
Sabancı Uzay Evi
Sabancı Uzay Evi

Çimsa'nın şartlı bağışı ile teknolojik donanımı Sabancı Vakfı tarafından karşılanan uzay evinin 14 metre iç çapında ve 180° x 360° ebatlarında tam kubbe şekline dayalı bir tasarımı ve 96 kişilik kapasitesi bulunmaktadır.

Türkiye'deki en büyük ve son teknolojinin kullanıldığı uzay evi olmanın yanı sıra dünyadaki diğer uzay evleri ile de eşdeğer özelliklere sahiptir.

İnteraktif sunumlar ve show gösterimleri yapılan Sabancı Uzay Evi'nde balıkgözü lensler ile donatılan ve 16 mega piksellik bir görüntü elde edilen iki ayrı yüksek çözünürlükte projeksiyon bulunmaktadır. Gösterimler bilimsel gözlem, veri ve modellere dayanan 360 derecelik tam kubbede yapılmakta olup, izleyicilerine evrene, uzaya, galaksilere, yıldızlara dünya ve gezegenlere canlı bir seyahat deneyimi yaşatmaktadır.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)muzehaber.com
Tüm hakları Müze Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr