HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 24 MAYIS 2024, CUMA


Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri başlıyor.

Tarihten arkeolojiye, mitolojiden sanata uzanan yelpazede her ay düzenlenecek bilim günleri şenliklere dönecek.
03.04.2024 09:47
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri başlıyor.
Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günleri başlıyor.

Yenilenmiş haliyle faaliyete geçtiğinden bugüne aktif bir şekilde kentin kültür ve turizm hayatına önemli katkılar sunan Kastamonu Kent Müzesi her ay gerçekleşecek "bilim günlerini" hayata geçirmeye hazırlanıyor. Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek bilim günlerinde alanında uluslararası kariyere sahip bilim insanları ağırlanacak.

Kent Müzesi, Kastamonu'nun kültür hayatına daha fazla katkı sunmak için "Bilim Günleri" adlı yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.  Ramazan Bayramı'nın hemen ertesinde başlayacak bilim günlerinde her ay ulusal ve uluslararası ölçekte bir bilim insanı konuk edilerek başta sosyal bilimler alanında olmak üzere çeşitli konular Kastamonu halkı ile paylaşılacak.  Kastamonu Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Dr. Murat Karasalihoğlu Kastamonu Kent Müzesi Bilim Günlerinin amacının kentin kültür hayatına katkı sunmanın yanında son dönem gelişmeler ışığında insanların Kastamonu özelinden yola çıkarak evrensel bilim ile buluşması olduğunu söyledi.

Dr. Karasalihoğlu, Bilim Günleri serisinin ilkinin Ramazan Bayramı'nın hemen ertesinde 16 Nisan Salı günü başlayacağını söylerken, ilk konuğun da İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Birsel Küçüksipahioğlu olacağını belirtti.  Dr. Murat Karasalihoğlu bilim günleri etkinlik takviminin ise "Tarihi ve Kültürel Yönleriyle Kadim Bir Türk Kenti: Kastamonu" konusunun tartışılacağı ilk etkinlik sonrasında Mayıs ayında dünyanın en çok tanınan Neolitik Dönem yerleşimi olan Çatalhöyük Kazıları kazı başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan, Haziran ayında da Anadolu'nun Madencilik Tarihi Prof. Dr. Ünsal Yalçın tarafından ilgilileri ile paylaşılarak ilerleyeceğini belirtti. Tüm etkinliklerin Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinde olacağını belirten Dr. Karasalihoğlu, etkinlik takviminin basın ve Kent Müzesi sosyal medya uygulamaları aracılığıyla duyurulacağını da sözlerine ekledi.

İlk Konuk Prof. Küçüksipahioğlu

Kent Müzesi Bilim Günleri 10 Nisan Salı günü Kastamonularla buluşacak. Bu ilk etkinliğin konuğu ise İstanbul Üniversitesi'nden Prof. Dr. Birsel Küçüksipahioğlu. Kastamonu'nun bir Türk kenti olarak gelişimi ve hem Anadolu hem de dönem dünyası içindeki yerine çok farklı ve derin bir bakış getirilecek bu tarih buluşması tüm Kastamonululara açık olacak. Diğer bilim günü etkinlikleri gibi Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilecek tarih buluşması saat 15.00'de başlayacak.

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)muzehaber.com
Tüm hakları Müze Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr