HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 18 MAYIS 2024, CUMARTESİ


Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi

15.04.2024 14:00
Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi
Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi

Yunus Emre'nin insanlık kültürünü dünyaya tanıtan değerli eserlerin sergilendiği Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi, yazı tarihi, kaligrafi, tipografi ve grafik tasarım alanlarında çalıştay, söyleşi, sergi ve etkinliklerine ev sahipliği yapan, güzel yazıyla güzel sözün, gelenekle geleceğin buluştuğu, sözlerinin biçimlere dönüştüğü, sevginin, sanatın ve tasarımın harmanlandığı bir merkezdir.

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Sanatlar Bölümünün "gelin tanış olalım" çağrısıyla, Uluslararası Anadolu Kaligrafi ve Tipografi Etkinliği kapsamında Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından davet ettiği hat ustaları, grafitti sanatçıları, yazı tasarımcıları ve sanatçıların eserleri Yunus Emre Yazı Sanatları Müzesi galerilerinde dev bir koleksiyon olarak karşınızdalar. Alanında öncü sanatçı ve tasarımcılar, Yunus'un aydınlık düşüncelerini yepyeni biçimlerde yorumlayarak bu güzel sözleri kendi özgün estetikleriyle ve yazı dilleriyle perçinlediler, yeni nesillere aktarılmasında önemli katkılar sağladılar. Yazı Sanatları Müzesi bu güçlü koleksiyona ve yazı tasarımı alanında sergilere kapılarını açan, tüm yazı sanatı meraklılarının bilgi alışverişinde bir araya geleceği bir buluşma noktasıdır.  

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)muzehaber.com
Tüm hakları Müze Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr