HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 21 EYLÜL 2024, CUMARTESİ

Konya'da Türkiye'nin ilk Zaman Müzesi, tarih yolculuğuna çıkarıyor

Konya'nın 5 bin yıllık tarihi mahallesi olan Sille'de bulunan Türkiye'nin ilk Zaman Müzesi, zaman kavramıyla ilgili birçok eseri içererek ziyaretçilerine Roma dönemine kadar uzanan bir zaman yolculuğu yaşatıyor.
27.03.2024 14:51
Konya'da Türkiye'nin ilk Zaman Müzesi, tarih yolculuğuna çıkarıyor
Konya'da Türkiye'nin ilk Zaman Müzesi, tarih yolculuğuna çıkarıyor

Konya'nın merkezindeki Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından 2012 yılında restorasyonu tamamlanan Sille Şapeli'nde bulunan Zaman Müzesi, 5 bin yıllık tarihe sahip bir geçmişi sergiliyor.

Müzede Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait çeşitli eserler yer alıyor.

Şapelin çevresindeki mezarlıkla iç içe olan müze, zamanı ve geçmişi günümüze taşıyan birçok eser barındırıyor.

Müzede özel tasarım Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine ait saatler, Osmanlı paşaları tarafından düzenlenen ruznameler, cep ve masa takvimleri ile resmi dairelerde kullanılan el yazma ve baskı takvimler sergilenmekte.

Ayrıca altın ve gümüş köstekli cep saatleri ile Roma dönemine ait arkeolojik güneş saatleri gibi eserler de müzeye olan ilgiyi artırmakta.
 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)muzehaber.com
Tüm hakları Müze Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr