HOŞGELDİNİZ! BUGÜN 05 MAYIS 2024, PAZAR


Metropolitan Müzesi’nde Filistin eylemi

Müze girişine asılan bir pankarta "bp sponsorluğunda=sömürgeci soykırım sponsorluğunda" yazıldı.
27.03.2024 14:54
Metropolitan Müzesi’nde Filistin eylemi
Metropolitan Müzesi’nde Filistin eylemi

Londra'daki arkeoloji müzesi British Museum, İsrail'le Gazze açıklarında doğal gaz arama işbirliği yapan enerji şirketi bp ile ortaklığı nedeniyle dün (24 Mart) yüzlerce kişi tarafından protesto edildi.

"Filistin İçin Enerji Ambargosu" isimli grubun başlattığı eylemin ardından müze yönetimi ve polis, müzeyi ziyarete kapattı.

Eylemi müze girişinde devam ettiren grup, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, bp'nin, Filistin kara sularında, İsrail'le yaptığı işbirliği çerçevesinde doğal gaz aradığını belirtti.

"Geri döneceğiz"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, şirketin başka bölgelerden elde ettiği petrolü de İsrail'e götürdüğü vurgulanan açıklamada, "Özgür Filistin Koalisyonunun eylem ayı kapsamında British Museum'un dışında toplandık ve müzenin bp'yle işbirliğini sona erdirmesini talep ettik," dendi. 

Müze ziyaretçileri ve bölgedekilerin de katılımıyla yaklaşık iki saat süren eylem, müzenin kapanış saatinde sona erdi.

Açıklama, "bp'yle işbirliği yaparsanız sizi kapatırız" ve "bp'yle işbirliği yaparsanız geri döneceğiz" sloganlarıyla son buldu.

Londra Metropolitan Polisi, eylem nedeniyle herhangi bir gözaltı işleminin yapılmadığını açıkladı.
 

Yorumlar
Yorum bulunmuyor.
Yorumlarınızı paylaşın

--

logo

   E-posta: bilgi(@)muzehaber.com
Tüm hakları Müze Haber adına saklıdır: ©2019-2024

Yazılı izin alınmaksızın site içeriğinin fiziki veya elektronik ortamda kopyalanması, çoğaltılması, dağıtılması veya yeniden yayınlanması aksi belirtilmediği sürece yasal yükümlülük altına sokabilir. Daha fazla bilgi almak için telefon veya eposta ile irtibata geçilebilir.
Mobil uyumlu haber yazılımı: www.eticaret.com.tr